12/08/2011

rambut


nii aq nak sharelah sket tyme aku tolong kakak aku potong rambut dia 4 hari lepas ,
hr tuh akak aku ni beli lh satu cd kpop gituu , biasalh hobby dia bh .
dlm satu psmbahan 'rainbow' kh nama group pompuan tu ada rapper dia rambut kemain santekk lagi,
yang 2double rambut pendek & panjang tuhh , dia cakap kalo nak suroh orang kt kdai gunting tau kh tak diorang style yg dia nak tuh , so dia suruh lh aku , 
aku yang tak bpngalaman menggunting rambut nih , tengok punya tengoklh style rapper tuh ,
pas puas tengok2 tuh , aku gunting lh . *tet* syukurlah slamat siap dengan jayanya .
hihi~ tapi belah pagi tu * gunting rambut tu malam yer * rambut dia nampak cam senget sblah ,
takpelah style namanya tu , hihik :)
diapun oke jer pkai rambut camtu , cantik lg ade ~ xoxo
akak aku tu cakap kalo huduh pun xpe , dia pnah 2 kali pngalaman berambut yg huduh.
first tu tyme dia gunting rambut kat kdai gunting , rambut dia kena gunting paras dagu dia mcm tulh , aigoo ! kemain marah dia bila kena dketawakn oleh aku & adik aku ,hihik . sape suruh dia ,hah mak kata jgn potong rambut x dgar . :P
kali kedua tu tyme nak puasa , rambut dia kan diwarnakan kaler merah , kat tepi belah kiri rasanya ,
kan nak puasa mak bebel lah pasal rambut yang berkaler tu.
dia dgn confidentnya mengunting rambut dia tuh ,dia hanya potong bhgian bkaler jer , bila aku tengok aku cakaplah kat dia ' macam orang kadazandusun jer' dia tersengih je , nak buat macam mane benda dh nak jadi . xoxo. . aku pun pernah kaler rambut , merah jugak , tp tak terang sgt , pasal nak puasa potong lah pendek . tulah rambut skarang nih pendek ,
sapalh suruh gatal2 nk kaler kan ? xoxo
tp skang dh takder nak kaler dah *takmautakmau* , insaff :)
kikikih .

okelh , sampai sini jer citer sal rambut . *xoxo*

No comments:

Post a Comment