12/20/2011

\m/

entri mlm ni tak tetap tajuk nyek , bnyk nak story dlm satu entri ni . Oke mula ngan story ptama .

| ni cerita dari mulut adik aku ,  dia ni rapat ngan Kak Ina , Kak Ina ni isteri spupu aku . kemarin diorang pergilh kat kedai 'One Stop' nak masuk kedai tu , Kak Ina ni tercari-carilah bakul tempat letak barang kan . Cari punya cari . dia nampaklh bakul tu , dia ambiklh . Tetiba pekerja kat situ tegur adik saya yang ikut Kak Ina ni tadi . Dia kata bakul tu untk di jual bukan pakai ambik barang . Adik saya bgitaulh dgan Kak Ina . Pastu dia letak balik lh .Kih-3 . Mmg tebal lh muka pastu . |

|Pnah tak korang rasa seram ke apa ? Pnah tak , ternampak 'benda' tu ke ? Well , aku nak kongsi sketlh pngalamn aku nih . Ni tyme aku kat asrama masa skulh rendah lh . Tahun 6 masa tu . Malam Jumaat seingat saya . Kami budak tahun 6 (Aku , Farah , Luyah , yg lain aku tak ingat sgtlh)  dlm satu group nih baliklh dari makan dkat dewan . * makan mlm * . Aku teringat yg baju skolah aku masih basah , aku nak jemur dalam asrama (walaupun cikgu larang jemur baju kat dalam asrama ) kalau jemur kat dalam kena angin kipas tu esok pagi dah kering , dh boleh pakai . Baju bukannye bnyak sgt pun . Tinggal kat asrama takmaulh ambik bnyk baju ,berat ! . Aku pi ajak Farahlh teman aku . Tiba kat corner asrama tu , dalam 5 langkah lg sampailh kat bilik mandi ,. Kami dua tercegat , terasa macam angin kuat jek . Bulu roma aku meremang ler . Aku larilah pi corridor asrama . Huh ! tu cobaan ptama . Pastu aku ajak farah lagi , dia takut tapi da ni jenis ladies bh . Dia ikut jugak . tmpt yg sama td , kami nmpk benda sama kut . (takut aku nk describe , skang ni pun mlm tau.Ee!) Aku sbb takut sgt dh masa tu aku pecut 4x100m ke corridor asrama . Pastu kat blakang aku ada Farah . Yg aku tau tyme tu aku semunyik blakang Luyah smbil nangis . Farah pun nangis gk dan dia terus pengsan . Aku tak tau bila budak-2 asrama yg lain turun dari rumah cikgu , yg aku tau diorang tengok citer keliwon kat kuarters cikgu tuh . Aku rasa kwn aku sorang nih , Asiah . Dia peluk aku , aku ingat dia kata jgn takut je . Pastu ramai org duduk kat katil situ. Tyme tu aku mseh nangis ler . Kecut uu ! . Cikgu suruh ambik wudhuk . Tapi aku rasa taku nak kuar tyme tu sbb kat luar gelap . Lepas ada org baca doa & surah-2 jek rasa lega sket . Pas ambik wudhuk tu barulh tak takut sgt . PAgi tu , budak harian tak taulh kisah ni . Farah & aku kerja kat makmal komp. pagi tuh , kamis sapu lantai situu . Tiba-2 cikgu /warden panggil . Dia citer jugak lh . mmg skolh nih ada 'keras' sket . Kuatkn iman jek lh . Oke . swear to Allah ni kisah benar . Adioss !

No comments:

Post a Comment