12/21/2011

i'm sorry

Hari nih aku pi pasar ngan mak aku , nak beli brg dpur & brg psiapn ntuk bupday akak aku esok . Hari Lahir dia yg ke-20 . Tapi bupday abg pun sambut sama ngan kakak lh . Abg aku 11 Dis . Akak aku 22 Dis . Tapi tahun tak sama ler ek ? . Hihi . Mak yg rancang nak sambut sekali . Makan-2 biasa mcm tu jek . Takdo jmput org luar yek , cuma abg angkat aku tu jek lh .Tajuk entri hr ni 'im sorry' . Nk tau naper aku mintak maap , pasal td aku bnyk kali jatuhkn brg . Cthnya , kat 'Nam Leong' aku TERjatuhkan pokok krismas kat tangga tu . Sorry , tak sngaja pun . Kat ' Jun Rong' kat tingkat atas aku TERjatuhkan skirt . Pastu aku taktau nk atur aku letak je kat atas skirt-2 yg lain . Kat tingkat bawah plak , aku TERjatuhkan sbungkus 'pad/tuala wanita' . Yg tu aku kutip balik tau . Yg pokok krismas td aku kutip gak , tp aku tak pasang balik , aku letak je kat situ . Takpelh nanti ada pekerja dia aturkan . Oke ! Aku mintak maap ye kat taukey2 kedai tuh . Tak sngaja . Hihi .

| esok boley aku snap sket pic-2 okehh . Nak kongsi bh . sharing is caring . ye dakk ? Hiihi . Ehk ? . Nak selit sket citer kat cni , aku dh dpt donlot dh photoshop cs3 . Tenkiukk Abg Wan , cuz aku dpt ps tu pun kat blog dyer kn . RESPECT lh kat Abg Wan . Belog mmg membantu . Happy + berbunga-2 lg aku bila dpt ps tuhh . Grr ! HIhi . Oke . Aku nk buad header nihh , . ikot tuto kat belog Abg Wan lh yekk . Huhu . Adioss !

12/20/2011

\m/

entri mlm ni tak tetap tajuk nyek , bnyk nak story dlm satu entri ni . Oke mula ngan story ptama .

| ni cerita dari mulut adik aku ,  dia ni rapat ngan Kak Ina , Kak Ina ni isteri spupu aku . kemarin diorang pergilh kat kedai 'One Stop' nak masuk kedai tu , Kak Ina ni tercari-carilah bakul tempat letak barang kan . Cari punya cari . dia nampaklh bakul tu , dia ambiklh . Tetiba pekerja kat situ tegur adik saya yang ikut Kak Ina ni tadi . Dia kata bakul tu untk di jual bukan pakai ambik barang . Adik saya bgitaulh dgan Kak Ina . Pastu dia letak balik lh .Kih-3 . Mmg tebal lh muka pastu . |

|Pnah tak korang rasa seram ke apa ? Pnah tak , ternampak 'benda' tu ke ? Well , aku nak kongsi sketlh pngalamn aku nih . Ni tyme aku kat asrama masa skulh rendah lh . Tahun 6 masa tu . Malam Jumaat seingat saya . Kami budak tahun 6 (Aku , Farah , Luyah , yg lain aku tak ingat sgtlh)  dlm satu group nih baliklh dari makan dkat dewan . * makan mlm * . Aku teringat yg baju skolah aku masih basah , aku nak jemur dalam asrama (walaupun cikgu larang jemur baju kat dalam asrama ) kalau jemur kat dalam kena angin kipas tu esok pagi dah kering , dh boleh pakai . Baju bukannye bnyak sgt pun . Tinggal kat asrama takmaulh ambik bnyk baju ,berat ! . Aku pi ajak Farahlh teman aku . Tiba kat corner asrama tu , dalam 5 langkah lg sampailh kat bilik mandi ,. Kami dua tercegat , terasa macam angin kuat jek . Bulu roma aku meremang ler . Aku larilah pi corridor asrama . Huh ! tu cobaan ptama . Pastu aku ajak farah lagi , dia takut tapi da ni jenis ladies bh . Dia ikut jugak . tmpt yg sama td , kami nmpk benda sama kut . (takut aku nk describe , skang ni pun mlm tau.Ee!) Aku sbb takut sgt dh masa tu aku pecut 4x100m ke corridor asrama . Pastu kat blakang aku ada Farah . Yg aku tau tyme tu aku semunyik blakang Luyah smbil nangis . Farah pun nangis gk dan dia terus pengsan . Aku tak tau bila budak-2 asrama yg lain turun dari rumah cikgu , yg aku tau diorang tengok citer keliwon kat kuarters cikgu tuh . Aku rasa kwn aku sorang nih , Asiah . Dia peluk aku , aku ingat dia kata jgn takut je . Pastu ramai org duduk kat katil situ. Tyme tu aku mseh nangis ler . Kecut uu ! . Cikgu suruh ambik wudhuk . Tapi aku rasa taku nak kuar tyme tu sbb kat luar gelap . Lepas ada org baca doa & surah-2 jek rasa lega sket . Pas ambik wudhuk tu barulh tak takut sgt . PAgi tu , budak harian tak taulh kisah ni . Farah & aku kerja kat makmal komp. pagi tuh , kamis sapu lantai situu . Tiba-2 cikgu /warden panggil . Dia citer jugak lh . mmg skolh nih ada 'keras' sket . Kuatkn iman jek lh . Oke . swear to Allah ni kisah benar . Adioss !

sabar

bah-2 . Tajuk malam nih 'sabar' . sbb skang ni sy tgah donlot adobe photoshop cs3 . Aduikk ! Ini utk kali yg kdua ek . huh ! sabar jek ler . Atas bantuan Abang Wan nih sy dapatlh mengodek ps tu nanti , tunggu donlot nik , yg td ada pblem sbb sket jek g nk abih donlot , line tputus pulak . Mmg sabar aku skang nik , kalu tak sabar hump , alamatnya tak dpt update belog mlm ni sbb lappy rosak . Kih-2jahatnyek . Oke-2 . Abang Wan ada bnyk tuto tulh yg pegi godek-2 kejap tadi . Waa !! Belog yg membantu . Thanks yek Abg Wan :3 .

green

|asalamualaikum .gud-afternoon !!|
dh tengok tajuk entri kita hari ni ? opkos dh kan ? haa . GREEN . Nampak tak prubahan pd belog sy nih ? green dh kan . well , kaler ni jugak yg menambat hati sy buat masa nih . PINK tetap pujaan , ladies gituu bh . oke-2 . ant. blog yg superduperr cantikk serta PINK yg sy minat nk jeguk ialah :
belog MIZ JOJO
belog LYSSA
cantik tauu . Hah . Berbalik kpd tajuk kite , warna hijau nih tenang jek kat mata sy . Dat y saya pileh kaler tu . Takat ni blog ni maseh tak berdekorett lagi , tunggu masa lapang yg ada nantilh edit ek ? dahla line tenet sy siput gtuu . Adoi ! Oke . Adioss ! |lapa nih -.-|

12/19/2011

huaa . ini saya meyh





ywahh-2 . inilh muka tuan punya belog . Wekk* haha . ni cuma mahu share-2 sket okehh . Takmau lg dh mcm dulu tuh . suka share pic yg tak btudung . Oke-2 . Takde bnyk masa neyhh . Nak tengok drama korea bh . 
p/s : cantik tak cara btudung ? Ada masa kang buadd tuto pakai selendang/shawl k ? hihi . *keh2 . ada hati nk buadd tuto . tp 'bel0m cuba blum tau kn ?* okehh . adioss !

12/18/2011

oppa

oke ! dh cekedauut tajuk entri hari ni . lama tak hapdet entri baru kan ? malas rasanya , takdo idea nk citer apa . Hari ni entri btajuk 'oppa' . Dalam bhsa korea lh tu . Kalau 'malay' maksudnya 'abang' . Bukan nak buat klas bhsa korea nih . Nak bgitau oppa / namja terbaru saya lh . Hihi . TAdaaaa !! Lee Joon oppa dari kump. MBLAQ . Aduhh ! caer ehh . Huhu ! Ek ? Maksud pkataan 'Namja' kat atas tu ialah 'boyfriend' .hihi ! mgaku jek yg sy nih 'namja' lee joon oppa . <3 . Hensem + kiyudd + lucu + blabla . Haa . ! Ni pic dia k ? :




bhabha ! puas tengok dh pic nih . NAk pi cari yg baru lg . uhu :3 . sy pi cari kat bing images jek . oke . adioss !

12/14/2011

tahun 2012 dah dekat



asalamualaikum . 
Haa , tahun 2012 dh dekat nih , ada perancangan baru tak ? azam baru ke ? Kalu sylh ek ? bel0m lagi dh . Hiihi.  Tapi stiap kite org ni kn , mestilh ada azam nak mengubah diri menjadi lebih baik kan ? Saya ada gak terfikir macam tu . Dan memang nk praktikkan lh . biar biasa dh kang . Tapi ada satu ni yg sy belum dpt nk biasakn dlm diri ,iaitu bangun awal . Mmg bunyik macam remeh jek , tp bg sy pnting sbb thun dpn sy form 3 . study kat SMK St Patrick form 3 dh tukar ke sesi pagi , Tpaksalh bangun awal pagi . Tp sy biasanya bangun pukul 8 camtu . Haa ! Jiayoo ! Sy tgah cubalh bangun awal nih . Tp kpala mesti berat sgt2 . Huh ! Kalu nk pakai alarm kat nset . Bendatulh yg sy bnci nak pakai . Aduhh . Tgokk , bnda ni dh jd problem kpd sy . Grr . Dh2 , nak mandi ni .*busukk lg ni* hiihi :3 . Oke . Adiosss !

12/13/2011

cuba lagi

jadi lady dan cuba lagi
yahh. !itu dia ayat pemberi semangat dia . Mmg lemah smgt dh tadi . Nih ha dekoret belog yg kurang cantekk ni.huh ! Penat & sakit mata menatap lappy nih utk sekian lama .Tak bjaya-jaya gak .Tak palah . CUBA LAGI ! Jiayoo !!

testing

hmm , sbntar td sy da tgok tuto kat blog org tuh ye .Ni just nak testing menjadi ke tak ?

May God Bless You
May God Blast You ^^ 

tak sabar

tadi awal pagi dh ingat pasal Hari Raya . Hari Raya ? Hihi . Tak sabar lh tunggu Hari Raya tahun 2012 . xoxo~ Knape sy tak sbr2 ek ? Sbb tyme raya tu cuti . Lagipun smua orang ada kat umah , mesti riuh punya ! hihi. Sy suka uat persiapan raya . Buat ketupat &kuih . Mcm tahun lepas gak , . Tp tahun lepas cuma satu jenis biskut je hasil air tangan saya . Sedap pulak tu :') (bangga ek ?) xoxo~ . Pastu buat ketupat lagi . Tu mmg kerja saya tiap kali Hari Raya / Hari Raya Haji . Mak Cik-2 , jiran-2 suruh buat ketupat utk mereka , penat gaklh kalau dah buat banyak-2 tuh , mereka bukan mintak 2-3 bijik tp berbijik-bijik . Dan yang paling saya suka tyme shopping  Hari Raya . Hiihii :') . Sy lebih suka kalau baju kurung simple jek / mak yg buat . Takyahlh nk bfesyen sgt . Kang baju tu tak lekat kat badan , hr Raya ptama je pakai baju kurung spnjang hari . KAlau dh yang kedua-ketiga tuh , alamatnya skirt baju kurung dgan baju t-shirt jelh yg lekat kat badan. Tp mak slalunya beli je baju kurung . Maklumlh mesin jahit asyik meragam je . Lagi satu benda yg best sgt tyme HariRaya , iaitu malam Hari Raya , bnyak org main mercun / bunga api . Trutama kalau abg yg main , hehe . mmg tak penah nak miss dlm benda camni . Kalu abg sulung tu tak slalu main mercun ke ape , dia ni Raya sakan . Bukan takat bandar Mukah dijelajahnya kalau Hari raya , sampai Sibu , Oya , Dalat ETC. Mmg kerja dia tu , nasib baik rumah org kristian pun dia 'meriah'kan jugak . Hishh ! Dr hari raya ptama sampailh last raya , ssh nk tegok lubang hidung dia nih , dia tak pduli mlm ke siang ke ? Aigoo ! KAlau saya , tahun ni beraya ke rumah sendiri dah banyak kali , beraya kat umah org skali pun tak , adik sy jelh jadi wakil jalan2 rumah kwn & jiran . Saya jadi pelayan tetamu kat umah nih ha . Tapi kalu golongan muda/kwn abg-kakak mmg sy tak layanlh . sapa punya kawan dia layanlh . kn ? Kalu saudara mara & shbat handai tu sy yg handle . kihkih . oke-2 penatdh jari ni menari-nari atas keypad lappy nih . adioss !

12/12/2011

jalan-jalan

yes ! bpeluang juga jari ini menari-nari di atas keypad lappy nih .Dapat gak citer pasal jalan-2 kelmarin . Citer kelmarin tapi belom basi gi tauu ! xoxo~ kelmarin sy, mak , kak umi , kakak ,adik , abg & kwn dia/ abg angkatlh konon sbb mak dh anggap dia mcm ank sndiri . Kami org pergi pantai , tp kempunan nk  blari2 macam citer hindustan tuh , hihik . Gurau je , hasrat hati sbnarnye nak main air & kutip cengkerang tapi tak kesampaianlh sbb air pasang , ombak pun kuat , kalu ombak rindu takpelah jugak . Nak wat camner , bukan rezeki so kami makan2 jelh . Kat situkn ada pondok . Pas makan tuh main2 kejap , tengok ombak tuh , baling2 botol . Buat apa2 yg patut asal tak terjun aje . xoxo . Sempat gak snap pic tyme tuh . Nak tengok ? xNak tutup mata ye sbb sy nk share jugak . hihi . nahh !


*giggles* that's simple me <3

hah ! nak share lg satu benda yg buat sy malu kelmarin . Nak tau tak ? Fuhh ! MAlu sgt2 . Sbb sy TERPAKSA balik dengan kwn abg sy tuhh . Sbb kmi org kn bnyk pakai motorsikal pulak tuhh , adoiyaii , . Sy tak rapat ngan dia takat cakap sket2 tu adelh . Dan biasanya budak lelaki (bukan smualh) mereka bawak laju2 lh . Grr ! Nak terbang rasanya . Apasal mak suroh saya ikut dia , hrr , kang kalu tak ikut cakap mak lg teruk . Maklumlh bekas guru , tegas lh jugak . 

bah2 . Nk menambahkn bilangn follower hasrat sy nih . oke . adioss !

12/10/2011

miau2 baru

dh nampak taj0k entri sy mlm nih ? mestilh kan , kalu tak nampak cepat2 ambek spec / check mata korung tu . 'xoxo~ ni memalam gini nih nak citer lah sket pasal kucing yg kakak ambek dr tempat kerja dia , maseh kecik lg . ciann dyerr kn ? hihi . 'budak' ni kiyut tautak ? kiyut sesangat!! >//< ! xoxo . kaler oren plus puteh . tapi nama dia belum ada lg . ade yg panggil 'bujang' , 'garfield' (jgn curi nama ank saya ek?!) kakak saya panggil dia 'korea' adoyai . last2 kang nama yg pelik jugak yg dipakainya kn ? mcm ank/kucing saya iaitu Abang a.k.a Garfield . dulu panggil si cemong pong2 , lastly panggil abang jugak . Haa~ Hari ni dh bertambah sorang budak , kemain happy saya,hihi. Biasalh kat umah takda budak kecik bha , hurm :'( . xoxo~  spupu sy sblh rumah dh bnyak ank dh , ank2 dia tulh yg sy slalu jaga , dapat gak main ngan budak2 comel-lotte tu kn ? Bah-bah kita cekedautt pic. kucing yang saya puji2 nih . :

kiyut takk ? hii ~


amacam ? kiyutt tak ? 

ehh ? korung prasan tak sy makin gemokk lh ! yeyeye! impian utk berisi sket hampir bjayalh kalu camni . mane tak makan je kerjanya . huhu ~ ada org kata pic sy ni makin gemokk kat sini . hiihii-huhu-hahaha ! (terharu bha) bahaha ! heppy . skang ni p0n dh kenyang mana taknya saya bedal burger td ,sdap ehh . xoxo~ 
eh2 ! ja0h dr t0pik dh benda kita chit-chat kan nih . Oke , back 2 de topic , . Miau-2 ni memang kiyut (brapa kali nk cakap?) kecik , gemok pulak tu . Nakal , dia suka main kat atas blakang kite kalau kita baring cam buaya . dia buat camtu tyme adik sy main game kt lappy nih . hihi~ terserlah kekiyut-an nya .<3 kucing ni akak sy punyalh , takmaulh saya nk ambik dia , kang Garfield jeles , tdpun dia manja kat saya bila tengok sy main kat kucing tuhh , nak mintak pujilh si Garfield tuh , taat betul dia kat mummy dia hr nih , sy panggil dia datang siap manja2 lg . Dia takmau kongsi mummy ngan budak baru tu kot , lgpun kalu nampak budak tuh dia tunjuk taringg dia , fuhh . marah betull , kmudian hr nanti oke lh diorang tuh, jd kamceng lh diorang .

oke2 . dah sudahh . Adioss !

mimpi


halu?halu.. oke ke korung ? harap sihat & hepi lh yer . ni nak citer sket sal mimpi sy mlm td ? nak tau tak ? hihi :3 . oke2 . 
`sy tyme tuh balik dari politeknik . Ntahla buat apa kat situ tp pakai baju skolah lengkap . Jalan kaki pulak balik rumah tu . Tibe2 tun tdgarlh bunyi macam tembak menembak . Mungkin org main CS (counter Strike) kutt . Jalan lagi , nampak plak orang naik motor . Tibe2 bunyi tembak tu makin kuat . Saya lari dh masa tuh . Tup2 , nampak cam dh kat rumah .Sembunyi dalam bilik, tengok dr tingkap ada budak pompuan cina yg sama kelas ngan saya tuh . Jong S.H . dia pakai moto abg saya pergi rumah . Ambek snampang gi tuh (mcm askar) dia naik rumah pastu cakap ngan mak sy , sy takut tyme tuh sbb dia dh tembak2 dh . Sy naik loteng rumah ,konon nak smbunyik situ lah . Tyme sy nk tjatuh ( tgah bgayut2 ) sy terbangun lh .
bila dah bangun je , dengar mak membebel pasal kucing adik sy tuh muntah kat dapur . Aigoo!! Sy tidur balik lah masa tuh walau dh pagi . Mimpi tuh tak lah menakutkan sangat ,tp biasanya org tua-tua cakap mimpi ada petandanya . kutt mimpi sy tu ade ke ek ? ntahlh kan , mimpikn mainan tidur . Teringatkan pasal tidur ada satu ayat dalam lagu 'Always be mine by FT ISLAND' ayat dia sweet je bila dengar tau . Ayat dia macam nih :
'You look so peaceful when you sleep' 
sy tak jamin ayat yg sy tulis tu sama , lupa dh ekk . nantilh dengar balik lgu tuhh . Nset adik pakai main game dh . Tak de kerja budak tu ! . .

*dah sudah lh sy taip nih , nak mandi tgah hari nih , panas btol ! Oke . Tata*
<3 MBLAQ

12/08/2011

rambut


nii aq nak sharelah sket tyme aku tolong kakak aku potong rambut dia 4 hari lepas ,
hr tuh akak aku ni beli lh satu cd kpop gituu , biasalh hobby dia bh .
dlm satu psmbahan 'rainbow' kh nama group pompuan tu ada rapper dia rambut kemain santekk lagi,
yang 2double rambut pendek & panjang tuhh , dia cakap kalo nak suroh orang kt kdai gunting tau kh tak diorang style yg dia nak tuh , so dia suruh lh aku , 
aku yang tak bpngalaman menggunting rambut nih , tengok punya tengoklh style rapper tuh ,
pas puas tengok2 tuh , aku gunting lh . *tet* syukurlah slamat siap dengan jayanya .
hihi~ tapi belah pagi tu * gunting rambut tu malam yer * rambut dia nampak cam senget sblah ,
takpelah style namanya tu , hihik :)
diapun oke jer pkai rambut camtu , cantik lg ade ~ xoxo
akak aku tu cakap kalo huduh pun xpe , dia pnah 2 kali pngalaman berambut yg huduh.
first tu tyme dia gunting rambut kat kdai gunting , rambut dia kena gunting paras dagu dia mcm tulh , aigoo ! kemain marah dia bila kena dketawakn oleh aku & adik aku ,hihik . sape suruh dia ,hah mak kata jgn potong rambut x dgar . :P
kali kedua tu tyme nak puasa , rambut dia kan diwarnakan kaler merah , kat tepi belah kiri rasanya ,
kan nak puasa mak bebel lah pasal rambut yang berkaler tu.
dia dgn confidentnya mengunting rambut dia tuh ,dia hanya potong bhgian bkaler jer , bila aku tengok aku cakaplah kat dia ' macam orang kadazandusun jer' dia tersengih je , nak buat macam mane benda dh nak jadi . xoxo. . aku pun pernah kaler rambut , merah jugak , tp tak terang sgt , pasal nak puasa potong lah pendek . tulah rambut skarang nih pendek ,
sapalh suruh gatal2 nk kaler kan ? xoxo
tp skang dh takder nak kaler dah *takmautakmau* , insaff :)
kikikih .

okelh , sampai sini jer citer sal rambut . *xoxo*

12/07/2011

mendekorrett blog


heii korung ! lama benar rasanya tak bebel kat blog ni kan ?
ni ha , pagi2 lagi dh mood  baik nak dekoreett blog yang semak ni.
cantik tak ? tak lah sangat kan , macam muka tuanpunya blog nye jugak.

haiyoh ! masih dalam proses mendekoret ni , sujukk sket mata memandang .
kalau penuh ngan sampah-sarap sapa nak baca kan ?
haa , tu lah pasal !

kaler blog memang tak tukarlah , pink is de best !
hihi . pink sket2 tambah puteh kira lawa lah tu , ye dakk ?

bagi peminat pink kaler tuhh ,
sama lh ngan aku ek ? hihi .ladies bha .

bah , bah . . nanti update gi . 

sayonaraa . . ! <3

12/05/2011

- naikk berangg akuu ! -


` grr !! naik darah aq tau tak ? `

`pasal apa ?`

`pasaii nk download  citer boys over flower pakai realplayer nihh . dh nk donlot tuhh , tekan punya tekan x kuar ape pun , sapa x berang ye dakk ?`

kat situ ade ' download this video ' , aq klik lh , x kuar ape2 ponn ?



hah tuhh , kat atas tuhh !!

adek aq ckp kalau klik ada kuar kotak nk donlot tuhh .

sampai ke hr ini x dpt nk donlot citer tuhh ! dh la best gilerr T_T

sdehh nyerr :'(

* doakan smoga aq dpt donlot citer tuhh okiee~ * .
kalu korang ader tuhh share ngan aq k . . sharing is caring . lgpun aq kmaruk nk tgok nihh !


11/28/2011

2 in 1 ( x update blog & jelous )


Dalam 2 3 hari ni aq x update blog lh , hihi

bussy , cousin kawen lhh ,

aku pii tolong lh kn , tolong tengok & makan jerr .

hik3 . 

Tolong jaga bebudak gak . lgpun hr tu mak balik lh .

lg busy , tlg mama kemas barang dia lagi . 

fuhh !

******** jelous **********

jelesnyer aq , budak yang aku minat & suka tu dah ber'gerek'

argh ! frust :B

hik3 . x derlh . 

kalau ada jodoh tu , dpt jugak kan ?

saborrrr jelahhh . .

amin .

okiee . pning kepala nihh , kbye :)

11/25/2011

- drummer -


k ? ni ade pic drummer dr band kpop :

* CNBLUE
*FT ISLAND

mmg minat lh , 
tp sy suka org main drumm nyer yerk ?
haha , tp band nih smua member dia kiutt . 

*cairrr*

okie , tadaa :


*CNBLUE PUNYER DRUMMER*

name : kang min hyuk
birthdate : 28 June 1991
age : 20 years old
-drummer,backing vocalist-
height : 184 cm



*FT ISLAND PUNYE DRUMMER*

name :choi min hwan
birthdate : 11 november 1992
age: 19 years old
-drummer,vocalist-


`kalo ader salah informasi tuh , comment2 lh yerk ?

okiee~ chill^^


source : carilh kat internet <3

- Chun_Jung_Myung -



*aigoo !! u so hensemm aaa ! :)


*grrr ! ki hoon / Chun Jung Myung *



sweet lor ,..

tp e2 cma lam drama  :

cinderella's stepsister k?

haha , btw bg sy dia hensemm wlau umur sudaa 30 tahun ...

p/s : kalo bg korang x ensem jgn tgok k ? lain org , lain pndptnyer . .

okiee ~ chill babe . .^^

- angan-angan -


stiap korang mesti ada angan2 kn ?

`hmm , kalo korunk der angan2 tuhh , share2 lh yerr /. postkn , kang aq cekkedawwt !

okiee~ ? 

ni aq nk citer angan2 aku plakk keyh ?

`aq brangan nk jumpa artis kpop tauu .

 aku nk jumpa dorang nihh ,









grr * syg nyer kat korang nihhh <3

muahhx !

haha . .

pnyakit gegillerr aq datang balikk , 

okie~ aku nk pii mkn ubat .\\

bye :)


11/24/2011

- besties aq -



NAMA : NURUL SYAUQINA BINTI MUSA :)
NAMA PANGGILAN : NINA
UMUR : 14 THN

* okiee 2 x yah bnyk2 eh ?*

nilh besties yg tsgt best aq . Huhu .
slalu ksana sini sama2 .
kelas sama , duduk x sama tp kalau guru klas x da duduk sama .hik3
fom1 dlu mmg x rapat lh ngan dia ,
kwn biase jerk , 
smjak satu kelas nih smua mesti sama .
hihi .

tp bkn lesbie yer ? !
nononononooononon... !

hak3 .

* that's all *

-nite-

- kahwin -



`hah pic orunk buat aper tuhh ?

org kawen lh kn . 

aq nk citer nih bkn sbb aku nk kawen . muda lg nih , xkn kawen muda.

hisyhh ! takmau , takmau !

org sebelah rumah / jiran / sepupu ni ha , .

nak langsungkn perkahwinan diorg hr sabtu ni .

ader pelaminn yuuuu . hik3

'mcm baru nmpk pelamin jerk ?'

mmg lh ! slama 14 thn aq hidup nih , baru 2 kali aku g kenduri kawen yg aq dpt tgok scara life kat dpan mata . siap tlg org potong bawang  lg. takat potong bg aperlh sgt !

hah . dh2 .

bila pas kawen tuh mesti ada gadoh kn ?

camni :




hah kn bhya tu ? 

okiee lh , adek aq dh balik , dia nk pkai lappy 

game jer kerjanya . hik3.

bye !

- penat -


`haishh ! penat gegiler nihh !

"apa yg Cik Cha buat sampai penat gegiler nih ?"

`hah , kalo nk tauu td aq jd 'surirumah indonesia'

`capekk dehh !`

`eh , eh ? mcm betul lh plak ?!

`haha . :B

nih , nk citer sket apa aku buat td .

First , aku pi siram pokok bunga dpan umah tuhh .

Pastu angkat jemuran . & sidai plak yg baru .

Buang sampah yg blambak kat dapur tuhh.

Pastu mop lantai plak , smua lantai kcuali yg berkarpet aku mop licin2

atur sket bhgian ruang tamu yg bslerak nihh.

pastu baru dapat mandi bersih2 . ambek wudhuk & solat .

hah ? korang dh bseh ke ?

hik3 . 

okiee lh . Have a nice day .

muahh !

mimpi


'Korunk ? mlm td lena x tdo ? ade mimpi tak ?'

hik3 . aq saje tnya . nak bukak citer sbnrnye . :3

mlm td aq mimpi hari nak KIAMAT tauu !

err ! tp , biasalh mimpikn ,

mainan tdo . takut lh jgak .

tp x tunjuklh cner kiamat tu blaku , 

yg aq mimpi tu cuma sblum tu , apa kmi org bradek buat.

tp lam mimpi tu just aq, kakak n adek jerk ,

yg sbnrnya mungkin lbeh MENAKUTKAN !!

grr ! dh2 , kasi cik btnang sket . (fuhh! fuhh !)

k , bismillah <3

aq nk mngago nih .

okiee ~ muacks ! :*

syg korunkkk :B

11/23/2011

- dalam gelap -


Tadi lam pukul 9 stgh cmtulh , blackout werh !
Pnyalh excited , ader lha takott sket2 sbb guroh tuh , mnakutkn.

dudok dalam gelap ? x sggup asenyer *giggles*
hik3. Takut lh . 

tp mseh smpt nk snap bbrapa pic n bgelak ktawa ngan kakak sy lh .
Bila sy takot tuhh , sy azan lh .
*merdu weii sy azan.hik3*
hak3. dh tkder x buat testing pun tak per ,
besok2 kang bole kalahkn laki2 yg x pndai nk azan tu .

bg yg Islam lh , tuh pnting tauu ! Kan korang bakal suami org ,
nak kena jd imam kalau one family solat . Takkan asyik nk suoh bapak kot ?
hah ? takmalu ker ? hak3 . jd , blajar2lh yer :)

k,nite . nak pi tgok spongebob ksygn nihh.

babaiiiii !

ciri2 laki idaman Cik Cha


sihat tak korang ? hah ?
ade yg couple ke kt sini ? soalan ni dtujukn buat pompuanlh yer .hik3
korang suke laki cner ? ciri2 dia lh .
hihi~ sbnrnyer aq nk share pasaii ciri2 aku suke-suki sgt .

LET'S GO :

# hensem ? x plulh hensem sgt ! Kang org lain kebas kang . puteh bijik mata .

#dia mstilh bkn sorang perokok . musnah hidup couple ngan perokok . *sorry a kpd prokok2 tu

# mstilh baik . kalau x baik sapa yg nak ? tamau!tamau!! :3

#ada ilmu agama tu smstinya. 

#Penyayang ! Penting sgt2 , kalau x pnyayang habislh kna lempang & terajang kang !
tolak bala !

# Pandai solat . Baca al-quran . Baca doa sgala doa . :3 . Bpuasa . Pndai azan.
bagi aku PENTING sesgt .

# Hormat org tua . 

# laki yg x mudah mninggikn suara pd pompuan . 

# bkn sorang playboy . - xyah nk eksen sgt nk jd playboy . mnyakitkn hati jerk lh ^^

# setia .

# pndai ambek hati .

* dn sgla sifat2 yg baik2 . ciri2 lelaki misali <3 *

p/s : kalau yg pompuan tu dpt laki baek jgn plak gataii2 cari laki lain .
:B

- maaf diatas pngunaan 'aku' kpd yg lbeh brusia .kih3 -

kbye .

sunyi


haish ! =.=
Cik Cha dh dlnda ksnyian , tyme cuti skolh camni mmg boring arr !

adik tah kemane 'melancong' dlm bndr sndiri , dtinggalnyer
si kakak ksnyian . fuhh !
nasib ader si kucing2 ni pneman stia . juga belog ksygn nih .

dh2 . nk kasi kurus belog ni . nk g blog-jogging gik nih.
kbye . ILYDM <3

cinta monyet - cinta beruk - cinta chimpanzee

cik Cha ni cm orunk lain gk ,
ader kisah cinta monyet nyer .

nak tau tak . ?
okehh , meh rapat2 .

* A long ,long tyme ago *

ni tyme Cik cha umur 12 ( fuyoohh ! kcik2 dh pndai bcinta . uweekkk!)
Cinta monyetlh ktakn .
nama budak ni Darul Asyikim .
Tp Cik taktau naper cik bleh lekat kat dyer.
Dia ni boleh di kira kasar gak lha .
Kalau nk dsmakn ngan cik Cha yg bbdn kecik ni,
boleh terbang agaknyer .
-back to the topic-
Cik cha cintun ngan dia dr tahun 6 ptghn tahun lh smpai fom 1 awal tahun,
mstilh kn , banyak amoi tyme tu , maklumlh fom1 kwn baru pun bnyk .
Dia surat mnyurat kat blakang Cik cha .
Tp Cik cha tau . Cik cha ada 'matamata' .hik3
Cik cha x kisah pun . sbb Cik cha pun tnggu masa nk break ngan dia .
Cik Cha fikir nk tmpukn pd plajarn plak .
Dh break ngan dia tuh . 
Tak disangka Cik Cha femes tyme tuh . haha ! prasan bebeno ^0^
Aderlh budak fom 2 nih .
Nama dia : Abby Siddiq
Dia yg mintk no hnpon . Cik CHa x kasi . Cik Cha just kata Cik x da nset jerk !
.pnipu btol.
x sgka plak dia kasi no nset dia kat Cik Cha kn.
dalam 2,3 hr mmg x kcau pun 6br tu . 
satu hr tuh , kwn abg Cik Cha ni tnmpk , dia call ler 6br tuhh.
tpksalh Cik cha mntk maap kat dyer. 
Hai ! 2,3 hr tu gk Cik cha asek txt ngan dyer smpai dia ajak couple p0n Cik cha trime .
Dlm 2,3 bln jer lh sbb dyer tu sbnrnye playboy .
tak kisahlh , bkn nyer x leh hidup pun tnpa dia . bnyik mcm x da perasaan je !
yg Cik cha x suka nya . Bla dh break , x lama pastu dia ajak couple balik . 'siallh!'
dlm Cik cha bcinta ngan dia , dh 2 kali kot Cik cha trima dia .
'ckuplh sbg kwn txting je'
nk couple benar2 tu ssh sket kalau ngan Cik cha nik . hik3

Dh tu , fom2 Cik cha couple ngan bdak fom 5.
Md. Izwan .
lama jgk lh , Cik cha break pun sbb x nk dia fail SPM kang !
dh lh slalu txt ngan Cik cha . 
Cik cha bg mcm2 alasn asal x da hbgn lg ngan sper2.

(mls citer bnyk .hehe~)

and skang ni Cik cha single ler .
kputusn lam plajarn pun mningkt .
saper x hepi .?

dlu salu dpt no 10plus (13,14 mcm tulh)
skang ni dpt nmbr 6 lm klas mmg bsyukur sgt lh .

* E.N.D*

skang ni nk cari pngnti baru pon mls . saperlh yg nak !
stakat nih ,xde sape yg dpt buka hati batu Cik cha ni .
tggu ONEW oppa je lh <3 : (angan2)
'saranghae-yo ONEW oppa <3'
:


c( :

dh sudah celoteh Cik Cha . Babaiii :)
emuackSs ! :*

ape kenenyer cik Cha ni ?


'ape kene ? ape kene ape ?'

haha , meh sini Cik 'story' sket .
td Cik on lh pesbukk tuhh kn ,
tak pasaii2 ader tnmpaklh org request Cik main 'Coco Girl' .
mende tu Cik tak tau ler~ ,
tp tgok cm girly je mende tuhh !
tp dgn snang hati plak Cik tekan je ,
line tenet Cik ciput (00) jer kn ^^
lame dok nunggu nih ,
skang ni pun mseh tunggu .

skadar nk sharing nih hah ! Cik share pic request :
(sharing is caring)


hah ! tuuu dia .

rsenyer Cik dh sakit kpale perahh otak ni . hik3

dh xdo idea lg dh .


mmg xder story best lg nihh , belom korek lh ktakn .
xper korang lain kali Cik korek nahh ?
mbak rilek bh !
syg korunk ! muackss ! :*